Hårtab hos Kvinder – Hvad skyldes det?

Hårtab hos kvinder er et velkendt problem

Hårtab hos kvinder er et velkendt problem verden over. De fleste kan ikke undgå at tabe håret igennem deres levetid. Det gælder både mænd og kvinder og derfor et helt almindeligt problem. Det er genetisk forbundet og der vil derfor være forskel på mængden af hårtab fra person til person. Hårtab er dermed et helt naturligt fænomen, som kan være irriterende, hvis man er glad for sit hår.

Hårtab opstår altså hos alle mennesker, men mængden varierer som sagt. Hårtab hos kvinder er ikke lige så hyppigt, som hos mænd, men derfor er der stadig mange kvinder der oplever det. I denne artikel kan man læse om grunden til hårtab hos kvinder, betydningen af hårtab, forebyggende råd og løsninger imod hårtab.

Hvad skyldes hårtab hos kvinder?

Der er sjældent et decideret facit på fysiske problemer, såsom hårtab. Der er dog et par gennemgående årsager til at kvinder oplever hårtab. Det kan både forekomme i kortere perioder, men også i længere perioder. Derfor er det også svært at give konkrette svar. En ting er dog sikkert og det er at mange kvinder oplever det som et stort problem. Ifølge Apoteket.dk klager op imod 50% af kvinder inden 50 år over problemer med hårtab. Dette er dog ofte kun kvinderne selv der ligger mærke til det. Det kan hænge sammen med at kvinder ofte er mere forfængelige end mænd typisk er. For det er kun 10-15% af de kvinder hvor det tydeligt at se hårtabet.

  • Sygdom.
  • Genetisk.
  • Graviditet.
  • Stress.
  • Bivirkninger af medicin.

Der findes mange årsager til hårtab hos kvinder. Heldigvis vil mange kun opleve det i kortere perioder, som er efterfulgt af sygdomme eller eksempelvis graviditet. Sygdomme kan især være med til at kvinder oplever hårtab. Det kan være både sygdommene selv eller bivirkninger af den medicin, som man får tildelt.

Hårtab hos kvinder kan være påvirket af sygdom

Nogle af de sygdomme som oftest påvirker hårtab hos kvinder er eksempelvis fysiske sygdomme eller stress. Det er noget de fleste oplever og derfor kan nikke genkendende til. Derudover findes der stofskiftesygdomme, som også kan gøre at kroppe reagere mere voldsomt. Nogle kvinder vil også opleve det igennem en graviditet og særligt efter man har født. Det kan også hænge sammen med et ophør med ens p-piller, som kan gøre at man taber håret.

Det kan derfor være korte perioder af ens liv, hvor man vil opleve det. Normalvis vil det efterfølgende stoppe og gå tilbage til hvad man er vant til. Derfor er det en god idé lige at tænke over ens nuværende situation. Er man syg eller har man lige været det. Så kan det ofte have noget med det at gøre. Hvis man lige har været gravid, så har det højst sandsynligt noget med det at gøre. Der er derfor ingen grund til at gå i panik, hvis man i en kortere periode taber lidt mere hår end hvad man er vant til. Finder man det dog voldsomt, så kan det være en god idé at søge læge, da det så kan være mere alvorligt. Ofte er det dog bare en kort periode, som kan have noget med ovenstående årsager at gøre.

Skulle man dog opleve en klar forøgelse af hårtab over en længere periode, så er det vigtigt at man ser sin læge. Det kan nemlig være tegn på mere alvorlige sygdomme. Besøg derfor din læge, hvis du mener at det er unormalt og over en længere periode.

Hvilken andre årsager kan der være?

Udover de førnævnte årsager, såsom sygdom og graviditet, så kan der også være andre årsager. For mange er det nemlig et helt naturligt fænomen, som hverken skyldes sygdomme eller stressende perioder af ens liv.

For noget hårtab hos kvinder kan det nemlig skyldes ens genetik, hvor hårtabs problemet ligger i ens arvemateriale. Det er helt normalt og der vil ske en helt naturlig udtynding af håret, når man gradvist bliver ældre. For mange vil det starte allerede når man bliver omkring 20 til 30 år. De typiske steder, hvor man vil opleve hårtabet er i den centrale del og den forreste del af hovedet. Det er dog sjældent lige så voldsomt som hos mænd. Mænd har det mandelige kønshormon, som gør at de ofte bliver skaldet. Dette ser man dog sjældent hos kvinder. Her er det mere tyndt hår, som er genkendeligt hos kvinder, med dette arvemateriale.

[lavknap buttontekst=”Se vores udvalg i hårtabs produkter”]

Der er derfor ikke det store at gøre, hvis man har arvet hårtab. Undersøgelser viser nemlig ikke at kvinderne mangler noget, i forhold til vitaminer eller mineraler som kam medføre hårtab hos kvinder. Der findes dog et par løsninger, som kan være relevante at prøve. Dette vil artiklen komme ind på senere.

Hvilke forebyggende løsninger findes der på hårtab hos kvinder?

Der findes et hav af forebyggende råd, som man kan følge, hvis man vil undgå hårtab. De fleste gør nemlig først noget ved det, når det er for sent. De færreste tænker nemlig over, hvilke daglige vaner der skader håret.

Her vil der blive gennemgået en række af forebyggende råd, som faktisk kan øge dit hårs og din hovedbunds helbred, så du forhåbentligt kan undgå hårtab eller i hvert fald udsætte det. Du vil blive overrasket over hvor mange ting du kan ændre på.

Det værste sted, når det kommer til at beskadige håret er faktisk i badet. De fleste, især kvinder, vil gerne have lækkert hår, som er rent og dufter godt. Derfor bruger rigtig mange kvinder rigeligt med shampoo og balsam. Rigtig mange vil vaske deres hår hver eneste dag, hvilket faktisk skader håret. Det er derfor en rigtig dårlig idé. Der er dog rigtig mange der gerne vil i bad hver dag. Det kan du også sagtens, men undgå at bruge shampoo og balsam hver dag. Nedsæt det i stedet til hver anden dag. Så vil du ikke beskadige dit hår og vil dermed nedsætte risikoen for hårtab. Det er en simpel ting, som man let kan regulere i sin hverdag. Det gælder faktisk for de fleste forebyggende råd.

Dårlige produkter beskadige dit hår

Det er også vigtigt at når man så vasker sit hår med shampoo, at man så benytter sig at gode produkter. Der er rigtig mange forskellige typer shampoo. Nogen er billigere end andre og dermed ofte af dårligere kvalitet. Hvis man benytter sig af dårlige produkter, så giver det sig selv, at det vil beskadige håret. Derfor anbefales det at man vælger økologiske produkter, uden parfume, da de faktisk kan gøre stor skade.

Når du så har været i bad, så er det tid til at tørre håret. Det er endnu et sted, hvor man skal være nænsom ved håret. De fleste tørrer faktisk deres hår for meget og for hårdt. Det går ind og beskadiger dine hårfibre og hovedbund. Rigtig mange kvinder bruger en hårtørrer, hvilket kan med til at skade håret, hvis man gør det hver eneste dag. Det bedste man kan gøre er, at man dubber håret tørt. Det skal ikke være knastørt, men i stedet have noget fugt siddende tilbage, som kan sikre at håret forbliver sundt. Det er igen noget de fleste kan nikke genkendende til, og er dermed også forholdsvist let at rette op på.

Hårbørste kan skade dit hår

Rigtig mange kvinder benytter også flittigt deres hårbørste til at rede håret fri for knuder. Når man gør det, så slider man igen på hårets struktur og ødelægger hårrødderne. Du kan sagtens bruge en børste, men vær forsigtig. Generelt er nænsomt et godt ord, når det kommer til hårpleje. Hvis du er nænsom ved dit hår, så vil du også få sundt hår.

hårtab hos kvinder

Kvinder vil også herefter rigtig gerne style deres hår. Håret er for mange kvinder rigtig vigtigt og derfor bruger man kvinder også hårprodukter, når der skal styles. Det er som sådan heller ikke noget problem, hvis man bruger den rigtige mængde. Overforbrug af hårprodukter kan gå ind skade den naturlige olie i håret, som er det der gør at håret holder sig sundt. Hvis man overforbruger hårspray, gele osv. så kan det slide og skade håret. Derfor kan det være en god idé at holde en pause med disse produkter, så håret kan blive sundt igen. Derefter kan man så begynde at bruge dem igen, men med en mere sund mængde.

Udover selve hårplejen og mængden af produkter, så skal man også være opmærksom på hovedbeklædning. Hvis man på daglig basis benytter sig af hatte eller kasketter, så kan det igen slide på håret. Håret kan ikke ånde og vil dermed blive udtørret. Det er, som nævnt, tidligere ikke sundt for håret. Hovedbunden og hårene har brug for fugt, for at holde sig sund. Hestehaller kan også stresse håret og dermed slide det. Derfor skal man helst have frit hår det meste af tiden og undgå hatte og hestehaller på daglig basis.

[lavknap buttontekst=”Se vores udvalg i hårtabs produkter”]

Dårlig kost skade dit hår.

Det sidste råd, som er en stor del af din dagligdag, vil nok komme bag på mange. Din kost er noget af det vigtigste, når det kommer til din krops sundhed. Derfor vil en dårlig kost også gå ind og skade dit hår. Derfor skal du helst spise varieret og få både frugt, kød, groft brød i din dagligdag. Det vil gøre din krop langt mere sund og dermed forøge dit hårs levetid. Når man får sine vitaminer og spiser sundt, så vil det altså gavne hele din krop. Kost og rigeligt med vand er derfor et godt sted at starte, hvis du vil have et sundere liv. Der er også lavet forskning der viser at mangel på vitaminer, såsom jern, kan være med til at skade håret. Hvis du ikke får nok vitaminer igennem din kost, så kan du købe vitamintilskud. På den måde sikrer du dig at få de nødvendige vitaminer på daglig basis.

Når du nu har læst disse forebyggende råd, så skal du stadig huske på at hårtab er helt naturligt. Det er, som nævnt, ofte genetisk forbundet og man må derfor lære at leve med det. Hvis du stresser over dit hårtab, så vil det faktisk skade dit hår endnu mere. Det er helt naturligt og ganske normalt.

Kan man undgå hårtab hos kvinder på andre måder?

Forebyggende metoder er ikke den eneste måde, hvorpå man kan øge hårvæksten og hårets helbred. Der findes et par muligheder, som kan være relevante, hvis du allerede har oplevet en del hårtab.

Den mest effektive løsning er nok en hårtransplation, men det kan være en dyr fornøjelse. Det kræver nemlig at man får foretaget en operation, hvilket sjældent er billigt. Det er derfor ikke nødvendig i de flestes tilfælde, da det er en meget omfattende proces, både prismæssigt og tidsmæssigt.

Derfor anbefales den løsning kun til folk med voldsom hårtab. Det er dog igen noget du skal gøre op med dig selv. Hvor stort et problem er det for dig og er en operation virkelig det værd, når der findes andre alternativer.

Der findes nemlig også andre alternativer, som kan give dig et fyldigt look igen, som du går og drømmer om. Udover hårtransplation, så findes der også en række af produkter i mod hårtab. Disse produkter kan hjælpe dig med at genskabe et fyldigt look, så du igen kan genvinde selvtilliden. Her skal man dog være opmærksom på kvaliteten af produkterne, ligesom man skal være med hårshampoo. Der findes desværre mange produkter af alt for lav kvalitet, som giver den fuldstændig modsatte effekt. De kan nemlig været så dårligt fremstillet at de over tiden vil beskadige dit hår yderligere. Du vil dermed opleve endnu mere hårtab end hvad du har været vant til.

Hairback.dk – hjælper mod hårtab hos kvinder

Det bedste produkt på markedet er Hairback. Her får du et produkt der fungerer til både mænd og kvinder og til en fordelagtig pris. Du får et produkt af høj kvalitet, da det er økologisk fremstillet. Det går derfor ikke ind og beskadiger dit hår, som nogen af de billige produkter har en tendens til. Hairback sælger udelukkende produkter i mod hårtab og du er derfor garanteret det perfekte produkt.

Hairback kommer i et bredt spekter af farver, så alle kan få det fyldige look som de drømmer om. Der er derfor ikke nogen undskyldning længere. Hvis du vil have et fyldigt look, uden at din pengepung bliver tømt, så er Hairback den perfekte løsning. Sammen med de forebyggende råd vil du få det look du drømmer om og samtidig have et hår med godt helbred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *